Fyra tips på aktiviteter att göra i Jönköping

Funderar du på att besöka Jönköping? Här är våra fyra favoritaktiviteter att göra i Jönköping!

1. Kombinerad spänning med sightseeing

För dig som vill se Jönköping från en helt ny vinkel är det här den perfekta aktiviteten för dig. City Escape Games är en aktivitet som passar hela familjen, vännerna eller till och med kollegor. Kombinera spänning med sightseeing i Jönköping med hjälp av City Escape Games. Här får du testa din problemlösningsförmåga samtidigt som du upptäcker Jönköpings sevärdheter på ett roligt och interaktivt sätt.

Läs mer om City Escape Games Jönköping och köp ett spel redan idag!

Tändsticksaskar

2. Dyk in i historien på Tändsticksmuseet

När du besöker Jönköping är ett stopp på Tändsticksmuseet nästan obligatoriskt. Här får du en inblick i hur staden en gång i tiden var världens tändsticksmetropol. Den ursprungliga tändsticksfabriken är en del av museet och tar dig på en otrolig resa tillbaka i tiden. Här får du se gamla maskiner, lära dig om tändstickans historia men även om varför just Jönköping spelade en så stor roll i denna globala industri. Tändsticksmuseet är helt klart en historisk aktivitet som passar alla åldrar.

3. Sötsaker i Gränna - Polkagrisens hemstad

En kort utflykt från Jönköping tar dig till Gränna, en liten ort som är berömd för sina polkagrisar. Strosa längs charmiga gator och titta in i någon av de många butiker där polkagrisar tillverkas för hand. Polkagriskokerierna i Gränna är många och utöver alla färgglada kombinationer och smaker, finns givetvis den traditionella röda och vita polkagrisen med mintsmak. Se på när polkagrisar vrids och vänds, eller varför inte prova på själv? En utflykt till Gränna är en söt och minnesvärd del av en resa till Jönköping som du inte får missa.

Kanelbulle

4. Koppla av med en fika på Stuk

Inget besök på stan är komplett utan en riktig fika, och i Jönköping är Stuk platsen att gå till. Med sin trendiga men samtidigt avslappnande atmosfär, har detta fik och restaurang blivit en favorit bland både lokalbor och besökare. Här kan du njuta av en klassisk kopp kaffe till härliga bakverk och passa på att ta en paus. Stuk är den perfekta avrundningen på en minnesvärd dag.

Oavsett om du är i Jönköping för att lösa kluriga gåtor, fördjupa dig i industrihistoria eller bara njuta av en fika, har staden något som tilltalar alla. Vi hoppas på att dessa fyra  aktiviteter inspirerat dig till att upptäcka Jönköping.

Letar du efter aktiviteter för företag i Jönköping? Active Minds hjälper er att skapa smarta och engagerande aktiviteter för företag.

Nästa
Nästa

Fem saker du inte får missa att göra i Linköping