Fem saker du inte får missa att göra i Linköping

Oavsett om du är på jakt efter äventyr eller att slappna av, finns det något för alla i Linköping. Linköping är en stad som erbjuder en blandning av spännande aktiviteter, historiska sevärdheter och upplevelser. Vi listar fem saker du inte får missa när du besöker Linköping!

1. Utmanas tillsammans med vänner eller familj med City Escape Games

Om du är ute efter en annorlunda och engagerande aktivitet i Linköping, är City Escape Games något du inte får missa. Genom ett interaktivt spel tas du runt i stadens hjärta, där du får lösa gåtor och utföra uppdrag samtidigt som du upptäcker Linköping. En perfekt aktivitet att se staden tillsammans med vänner, familj eller arbetskollegorna, samtidigt som du tävlar mot klockan. Är du nyfiken på att testa denna spännande utomhusaktivitet? Köp ditt spel här och ge dig ut på ett äventyr i Linköping som du sent kommer glömma!

Vill du lära dig mer om City Escape Games? Läs mer här för att veta
hur det fungerar.

Flygvapenmuseum i Linköping

Flygvapenmuseum i Linköping

2. Flygvapenmuseum för den teknikintresserade

För alla med ett intresse för teknik eller historia är Flygvapenmuseum i Linköping en given attraktion. Här kan du bland annat testa flygsimulatorer och få en känsla av hur det är att vara pilot. Få en djupdykning i den svenska flygindustrins utveckling, med allt från historiska flygplan till avancerade simulatorer. Här kan både barn och vuxna även lära sig mer om Sveriges flygvapen genom tiderna. Flygvapenmuseum är platsen för dig som vill uppleva historia på nära håll.

3. Res bakåt i tiden i Gamla Linköping

Att besöka Gamla Linköping är som att kliva rakt in i historieböckerna. Det är Östergötlands största besöksmål och är ett museum i utomhus miljö. Den här delen av staden bjuder på kaféer, små mysiga butiker, historiska trädgårdar och vackra trähus i en charmig miljö. Vandra längs kullerstensgator och få en känsla för hur livet såg ut i Linköping för hundratals år sedan.

4. Konst och historia på Östergötlands Museum

Museet har något för alla, med allt från arkeologiska utställningar till modern konst. Östergötlands museum är ett kulturelt centrum i Linköping för den som vill fördjupa sig i regionens kulturarv. Ett besök här är en helt klart inspirerande aktivitet i Linköping som passar både stora och små.

Domkyrkan i Linköping

Domkyrkan i Linköping

5. Linköpings kändaste landmärke - Domkyrkan

Visste du att domkyrkan är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral? Med sitt 107 meter höga torn är Domkyrkan ett av Linköpings kändaste landmärken. Domkyrkan är en av Nordens största katedraler och bjuder på vacker arkitektur i en stillsam miljö. Det här är ett måste för alla historieintresserade! 

Linköping har mycket att erbjuda och ovan fem skäl är våra bästa tips. Nästa gång du funderar på ett besök till Linköping, överväg våra tips och se till att få ut det mesta av din vistelse.

Föregående
Föregående

Fyra tips på aktiviteter att göra i Jönköping

Nästa
Nästa

En aktivitet i Visby som passar alla