En spännande aktivitet utomhus i Uppsala

Domkyrkan i Uppsala

Domkyrkan i Uppsala

Uppsala, den fjärde största staden i Sverige, är en plats rik på historia, kultur och akademisk tradition. Belägen vid Fyrisån, bjuder Uppsala på en härlig mix av historiska byggnader, grönskande parker och en levande modern livsstil. Med City Escape Games kan du nu utforska denna dynamiska stad på ett helt nytt sätt genom ett spännande escape room utomhus. 

Upptäck Uppsala genom City Escape Games!

Vårt utomhus escape spel ger dig en unik möjlighet att upptäcka Uppsalas historia samtidigt som du löser gåtor och utför kreativa uppdrag. Spelet startar mitt på Stora torget och tar dig genom några av Uppsalas mest ikoniska platser, var och en med sina egna utmaningar och hemligheter. Vi listar några av de sevärdheter och stationer som du kommer att ta dig genom:

Domkyrkan

Ingen resa till Uppsala är komplett utan ett besök till Domkyrkan. Med sina imponerande tornspiror som sträcker sig högt över staden, är denna gotiska katedral en central del av Uppsalas skyline. Men hur höga är tornspirorna egentligen? Här får du tillfälle att beundra denna magnifika byggnad medan du hittar svaret. 

Pelle Svanslös

Följ med på en nostalgisk resa genom Uppsalas gator och hitta statyn av den älskade barnboksfiguren Pelle Svanslös. Det här blir ett ypperligt tillfälle att lära dig mer om berättelserna som har förtrollat generationer.

Obelisken i Odinslund

Vid Obelisken i Odinslund väntar en klurig utmaning. Denna plats är inte bara vacker utan också fylld med mysterier som bara väntar på att bli upptäckta. Ledtrådarna i spelet hjälper dig att klura ut den hemliga koden som finns gömd i närheten. 

Botaniska trädgården i Uppsala

Den vackra botaniska trädgården i Uppsala

Botaniska trädgården

I den botaniska trädgården kommer du att få uppleva den spektakulära växtvärlden, inklusive jättenäckrosen som är en av trädgårdens mest imponerande växter. Här kommer du att lösa gåtor som är både lärorika och underhållande, medan du njuter av trädgårdens skönhet.

Universitetet och nationerna

Uppsala är känt för sitt livliga studentliv och de historiska nationerna. Men vet du varifrån dessa nationers namn egentligen kommer? Detta och mycket mer kommer du att få lära dig, samtidigt som du utforskar universitetets omgivningar och får en känsla för stadens akademiska traditioner.

Uppsalas kändisar

Kan du matcha rätt kändis med rätt bild? Lär dig om de berömda personerna som har bott och verkat i Uppsala, inklusive kocken, politikern, skådespelaren och stavhopparen. Detta uppdrag kommer att testa din kunskap om stadens kulturhistoria.

Grupp vänner som skrattar

Mer än bara ett spel

Escape äventyret i Uppsala är mer än bara ett spel – det är en möjlighet att verkligen uppleva och förstå staden. Med hela 25 spännande uppdrag som leder dig genom Uppsala, får du inte bara en rolig och utmanande aktivitet, utan också en djupare uppskattning av stadens rika arv.

Spelet innehåller också kluriga och kreativa uppdrag, som att ta ett teamfoto med Uppsalas mest fotograferade vy eller identifiera en känd låt av en artist från Uppsala. Alla uppdrag är designade för att vara roliga och engagerande, och de ger dig chansen att använda både dina analytiska och kreativa sidor.

Praktisk information

City Escape Games är en online produkt, vilket innebär att du får direkt tillgång till spelet efter ditt köp. Om ni är fler än fem personer eller vill spela i lag, köp fler spel och tävla mot varandra!

Instruktioner om hur du börjar spela skickas via e-post, och dina inloggningsuppgifter är giltiga i ett år. Du kan spela när som helst och spelet tar ungefär två timmar att genomföra. Du kan alltid ta en paus, en fika eller spela över flera dagar och fortsätta när du vill. Tänk då på att speltiden rullar och topplistan blir svår att nå. Distansen är cirka 3 km, och spelet startar på Stora torget i centrala Uppsala.

En unik upplevelse för alla

Oavsett om du är en lokal invånare eller en besökare, erbjuder Escape Uppsala en unik och minnesvärd upplevelse. Det är den perfekta aktiviteten för familjer, turister och tävlingssugna grupper. Varje uppdrag är utformat för att vara både utmanande och underhållande, vilket gör det till en idealisk aktivitet utomhus för alla.

Escape Uppsala idag!

Är du redo att utforska Uppsala på ett nytt och spännande sätt? Köp ditt escape spel idag och upptäck varför så många älskar våra utomhusaktiviteter.  För fler detaljer och för att få svar på vanliga frågor, besök vår FAQ-sida.

Sarah D

Co-founder and owner of Suay, a digital agency specializing in creating modern websites and digital solutions to fit both established businesses as well as startups.

https://suay.se
Föregående
Föregående

En aktivitet i Visby som passar alla

Nästa
Nästa

5 anledningar till att spela våra escape Games utomhus